Tryffel

image13

Bild och recept från: http://www.coop.se/


Mörk chokladtryffel

 

Cirka 20 st

 

tillagningstid cirka 20 minuter + tid i kylen

Ingredienser

finns som ekologisk vara3/4 dl vispgrädde
 200 g vit choklad

Smaksättning:

 1 msk cointreau eller pressad apelsin, floursocker eller
 riven vit choklad

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    


 

Tillagning

Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.


Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.



Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.



Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad. Lägg even -tuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0